Prikloc. aanmelding
Evenementen 2020
AVG

Dringend verzoek ondersteuning vaccinatiestraat Boxmeer

Vanuit het Rode Kruis en de GGD zijn we benaderd om EHBO-ondersteuning te leveren voor de vaccinatiestraat die maandag 15 maart in Boxmeer start en zeker doorloopt tot augustus.

Dit kunnen we zeker niet alleen. Daar hebben we alle hulp hard bij nodig en daarom dit dringende verzoek!

Het Rode Kruis zal ongeveer de helft van de mensen leveren en wij worden verzocht de andere helft aan te leveren. Er moeten altijd 2 EHBO’ers aanwezig zijn.

Het gaat om 7 dagen per week van 08.30 tot ong. 17.30 uur. Er wordt gestart met een briefing en vanaf 09.00 uur wordt er geprikt tot 17.00 uur. De dienstwissel is om 13.00 uur. Veranderingen in tijden en blokken is op termijn mogelijk. Bij gebrek aan vaccins kan een dienst uitvallen.

Volgende week start de GGD met twee prikloketten en dit wordt in de loop van de week uitgebreid en de week erop worden dit er waarschijnlijk 9. Ongeveer 900 mensen moeten per dag geprikt worden.

We willen proberen zoveel mogelijk EHBO’ers, BHV’ers, brandweermensen, reddingsbrigades etc. te verzamelen om een zo groot mogelijke groep van mensen te hebben.

Iedereen met een geldig levensreddende handelingen certificaat is welkom in de prikpool.
Ook op eigen titel.

Aanmelden kan via Ans van Eeden via secretariaat@ehbo-oeffelt.nl. Geef hierbij door welke dagen en/of dagdeel je (eventueel vast per week) je voor de komende week en de week/weken erop kunt.
We houden zoveel mogelijk rekening met ieders wensen.

Iedere vereniging, organisatie of persoon krijgt via ons een uurvergoeding + een reisvergoeding als je buiten de gemeente Boxmeer woont en een lunchvergoeding als je de hele dag helpt. De bedragen zijn bij interesse op te vragen bij Ans via secretariaat@ehbo-oeffelt.nl.

Locatie:

• Sportcentrum ’t Hoogkoor, Koorstraat 1, 5831 GH BOXMEER (gereserveerde parkeerplaatsen aanwezig).
  • Daar zijn alle materialen aanwezig incl. de verplichte medische mondkapjes die gedragen moeten worden. Je moet EHBO-kleding dragen en niet-leden kunnen EHBO-hesjes van ons aantrekken.
  • Lunch zelf meenemen. Koffie en thee is er wel.

Activiteiten:

• Mensen stimuleren om minimaal een kwartier te blijven na de prik, maar het is en blijft eigen verantwoordelijkheid. Geen dwang.
  • Minimaal de mensen een kwartier in de gaten houden, nadat de prik is gezet. Sommige in opdracht van de GGD of arts langer.
  • Bij onwel worden naar het bed begeleiden of naar de grond. Arts waarschuwen. 112 zelf bellen mag, maar altijd de arts erbij halen.
  • Verder de algemene EHBO, reanimatieraad en RIVM regels hanteren.

Algemeen/afspraken:

• Rode Kruis is (afspraken ministeries) hoofdaannemer voor de GGD en willen samenwerken met o.a. EHBO-verenigingen/reddingsbrigades, en dat vindt de GGD ook goed, maar Rode Kruis is en blijft voor de GGD eerste aanspreekpunt en hoofdaannemer.
  • Nadat de eerste opstart voorbij is, plant Het Rode Kruis eerst diensten in minimaal een week vóór de daarna volgende 14 dagen.
  • De coördinator (Ans) van de samenwerkende EHBO-verenigingen plant vervolgens de nog openstaande diensten in en stuurt minimaal 2 dagen voor aanvang van die 14 dagen de namen van de EHBO-ers met de data en tijden van hun dienst, zodat de planner van het Rode Kruis die gegevens kan verwerken in een totaalrooster.
  • Gaten moeten weer gezamenlijk opgevuld worden.

Als er nog vragen en/of opmerkingen zijn, dan vernemen we dit graag. Vul het aanmeldformulier in via deze link of ga naar de pagina prikloc. aanmelding, want we hebben we veel en lang hulp nodig!

De aanmeldlink opent een exelsheet,om deze in te vullen moet bewerken en inhoud ingeschakeld worden. Stuur het ingevulde formulier naar het secretariaat

Met vriendelijke groeten,
EHBO Vereniging Oeffelt - Coördinatieteam EHBO’ers vaccinatiestraat Boxmeer